KIROPRAKTIKA ZA ŽIVALI

Kaj je kiropraktika za živali?

Kiropraktika je manualna terapija, ki se uporablja za diagnostiko, zdravljenje ter za preventivo pri težavah s hrbtenico in drugimi sklepi. S terapijo obnovimo navezo med hrbtenico in živčnim sistemom zato, da bi ponovno vzpostavili dobro delovanje telesa in zdravje živali.

Katere živali zdravimo s kiropraktiko?

Konje, pse, mačke in druge male živali.

Zakaj bi peljali svojo žival h kiropraktiku?

  1. Kiropraktika je najbolj učinkovita kot preventivno zdravljenje in vzdrževanje vrhunske pripravljenosti pri konjih, ki trenirajo dresuro, preskakovanje ovir, vožnjo v vpregah in psih, ki trenirajo agility, lov, reševanje, poslušnost itd. Živali ostanejo veliko dlje časa zdrave ob podpori kiropraktične terapije, saj le ta odpravi ali omili težave še preden se pojavijo prvi simptomi.
  2. Kiropraktika bistveno izboljša okrevanje po poškodbah, po ortopedskih operacijah, pri degenerativnih boleznih na hrbtenici in drugih sklepih ter šepanjih zaradi različnih razlogov.
  3. Pri mladičih in živalih v odraščanju, ki imajo predispozicijo za razvoj patologij ali že rastejo nesorazmerno, je kiropraktični pregled neprecenljiv, saj lahko prepreči razvoj večjih anomalij ter omogoči optimalen razvoj živali.
  4. S staranjem živali lahko pride do zmanjšane gibljivosti sklepov ti. subluksacij, ki se kažejo kot slabša funkcionalnost določenega predela gibalnega aparata, kot bolečina ali kot slabše delovanje organov. Živci nadzirajo vse kar se dogaja v vaši živali. Vsaka sprememba na živčnem sistemu vpliva na delovanje celega telesa. Nadzorna centra živčnega sistema sta možgani in hrbtenjača, ki je zaščitena s hrbtenico. Hrbtenica je sestavljena iz vretenc, vezi, mišic in živcev. Če biomehanika vretenc ne deluje pravilno, to vpliva na kakovost delovanja živcev in posledično na mišice in organe, ki jih ta predel oživčuje. V kolikor se subluksacij na vretencih in drugih sklepih ne zdravi, je prizadeto celotno počutje vaše živali in kvaliteta njenega življenja.
galerija_storitve_kiropraktika2
storitve_malezivali_kiropraktika
galerija_storitve_kiropraktika1

Kakšni so simptomi fiksacije hrbtenice?

Pojavi se bolečina, krči, občutljivost na dotik, šepanje,spremenjena telesna drža, kronične težave z drisko ali zaprtjem, inkontinenca, neplodnost, kronično vnetje analnih vrečk itd. Izkušen veterinar kiropraktik opazi tudi blažje simptome, ki nakazujejo slabše delovanje tkiv in organov.

Kaj je cilj kiropraktike?

Kiropraktik obnovi delovanje in gibljivost prizadetih vretenc, zato da bi ponovno vzpostavil prevodnost živcev. To omogoči telesu, da ozdravi in tako deluje v svojih optimalnih zmožnostih.

Kako poteka zdravljenje?

Veterinar kiropraktik uporablja svoje roke, da ugotovi kateri sklepi so slabo gibljivi. Nato naredi specifičen in natančen potisk na slabo gibljive anatomske strukture. Terapija obnovi normalno gibanje vretenc ter tako odstrani nevrološke znake. Ko začnejo živci uspešno komunicirati z vsemi strukturami v telesu vaše živali, se začne zdravljenje. Kiropraktika za živali je metoda, ki skupaj s tradicionalnim veterinarskim zdravljenjem zagotavlja dolgo in zdravo življenje. Je začetek modernega, celovitega pristopa k zdravljenju živali. Obnovi in vzdržuje moč ter dobrobit živali, ki jo imate radi.

Več na: www.kiropraktikazazivali.si

Vprašanja?

Pošljite nam sporočilo in z veseljem Vam odgovorimo v najkrajšem možnem času.