PASJI SALON V CERKNICI IN POSTOJNI

Predstavitev pasjega salona 

Vsi želimo svojim pasjim prijateljem nuditi čim več, saj nas vsak dan razveseljujejo s svojo igrivostjo in zvestobo, včasih tudi s kakšno hudomušno lumparijo. Vemo, da je za dobro pasje počutje potrebno, da je pes zdrav in negovan. Na Veterinarski postaji Postojna in v naši podružnici v Cerknici smo decembra 2016 odprli pasji salon, tako poleg vrhunskih veterinarskih storitev, omogočamo tudi profesionalno nego in striženje psov po pasemskih standardih oz. po vaši želji. Anita je tečaj za pasjega frizerja opravljala pri znanem pasjem negovalcu Gorazdu Schneider Čmrlecu na International grooming school Wien. Svoje znanje o negi in kinologiji pa nadgrajuje na seminarjih .

NEGA V SALONU ZA MALE ŽIVALI

V našem salonu za pse vam bomo vašega štirinožnega prijatelja uredili od smrčka do repa. Za kopanje vaših kužkov uporabljamo  naravne pasje šampone in naravna negovalna sredstva. Kot pasja frizerka se zavedam kako pomembna je zgodnja socializacija mladička, zato vam v našem salonu v Cerknici in Postojni nudimo brezplačno uvajanje mladiča na nego, do 6 meseca starosti pa imate brezplačno osnovno nego. Samo uvajanje poteka postopoma, potrebnih je več krajših obiskov, na katerih se mladiček navaja na postopek nege ter spoznava šumenje fena, brivnikov in zvok škarij.

Nege psa v salonu je individualno prilagojena vašemu kosmatincu, odvisna je od pasme, zdravja ter kakovosti in stanja dlake. Večina naših strank salon obiskuje na 6 - 8 tednov, zato so kužki lepi in negovani. Urnik pasjega salona v Cerknici od ponedeljka do četrtka po predhodnem naročilu, v Postojni pa salon obratuje v četrtek in petek po predhodnem naročilu.

 

Pri prvem obisku imate pri nas 10% popust, 10.nega pa je brezplačna.

 

 

Galerija slik : https://www.facebook.com/media/set?vanity=959691937436295&set=a.1244008355671317

salon

Naročanje na nego : 041 883 766 Anita

Zagotavljamo

 • uporabljamo profesionalne in kvalitetne pripomočke za nego psov (brivniki, glavniki, krtače, škarje itd. ),
 • sveže oprane brisače (sveže brisače pripadajo vsakemu kužku in se nikoli ne uporabljajo večkrat),
 • profesionalno razčesavanje dolgodlakih psov (v kolikor je to mogoče in psu ne povzroča stresa in bolečine)
 • kopanje z naravnimi šamponi in balzami Bubbles & nature  - šampone pripravimo individualno glede na strukturo in barvo dlake, kondicijo kože in pasmo,
 • profesionalno trimanje s trimerji, naprstniki oziroma kamnom
 • skrb za varnost in ugodje vašega ljubljenčka
 • V salonu v Cerknici imamo električno nastavljivo mizo za striženje in električno nastavljivo kad za optimalno nego brez napora tudi za invalidne kužke,
 • dezinfekcijo opreme, pribora v UV sterilizatorju
 • higieno in čistočo, ki je pri nas zelo pomembna
 • vso negovalno opremo znamke Gogipet in negovalno kozmetiko, je mogoče kupiti v naših trgovinah v Postojni in Cerknici

Storitve v salonu

STRIŽENJE

Striženje v salonu poteka po pasemskih standardih FCI. Prav tako se pred striženjem pogovorimo o željah lastnika in striženje prilagodimo vrsti in kvaliteti dlake, zdravju, počutju ter življenjskemu stilu lastnika in psa.

Pri delu uporabljamo profesionalno opremo, ki je varna, neškodljiva in primerna za posamezno pasmo. Prilagodimo se fizični in psihični kondiciji psa, tako da je obisk salona za psa čim manj stresen in naraven. Pri striženju s škarjami običajno uporabimo različne vrste in velikosti škarij. Predele okrog oči, tačk, repa in obraza strižemo večinoma z manjšimi škarjami. Pri striženju s škarjami dlako najprej zajamemo z glavnikom ali prsti, s katerimi določimo dolžino in šele nato strižemo. Dolgodlake pasme ne brijemo, ampak strižemo s škarjami. Kadar psa strižemo s strojčkom, moramo biti pozorni na to, da uporabimo pravilne vrste rezalnih glav.

Če se pes striže prvič, je zelo pomembno, da psa spoznamo z zvokom strojčka in vibracijami, ki jih čuti na telesu. Strojčki, ki jih uporabljamo v salonu, so anatomsko oblikovani, izdelani iz kvalitetnih materialov, se ne pregrevajo in so varni za uporabo. Če se kuža boji zvoka strojčka za striženje, ga ostrižemo ročno. Preden pričnemo s striženjem, s tipanjem pregledamo celotno telo in spoznamo njegovo anatomijo, morebitne izrastke, stanje dlake in kože ter tako preprečimo morebitne poškodbe. Brijejo se predvsem psi s kratko do srednje dolgo mehko dlako ali druge pasme zaradi zdravstvenih razlogov.

TRIMANJE

Trimanje je strokovni izraz za odstranjevanje odmrle dlake ali krajšanje dlake s posebnim pripomočki imenovani trimerji. Ta način krajšanja dlake in oblikovanje kožuha uporabljamo pri psih z ostro, trdo, ščetinasto ali resasto dlako. Najbolj primerna dlaka za trimanje je tista, ki je v kondiciji roling coat-a, kar pomeni, da je dlaka kožuha v treh različnih dolžinah. Pri trimanju vedno odstranjujemo le najdaljšo. Trimanje je priporočljivo ponavljati vsake 2-3 mesece. Dlaka, ki je v pravi kondiciji za trimanje, pri potegu v smeri rasti nežno in neboleče zapusti pasji kožuh.

KOPANJE IN SUŠENJE

Psa pred kopanjem temeljito skrtačimo in tako odstranimo umazanijo. Vsakemu kužku posebej sestavimo primerno kombinacijo šamponov glede na vrsto, kvaliteto dlake in kože. Uporabljamo Bubbles & Nature naravne šampone za poškodovano ali občutljivo kožo, šampone proti ušem in bolham, šampone za bele, rjave in črne kužke, šampone za kužke s suho kožo ali prhljajem, posebne preparate za mladičke in balzame. Po kopanju bomo vašega kužka obrisali s svežimi brisačami in ga strokovno osušili. Pse sušimo s profesionalno sušilno napravo Metro.

KRTAČENJE IN ČESANJE PSOV

V salonu imamo različne krtače in glavnike, ki se uporabljajo pri različnih pasmah glede na strukturo, kvaliteto in dolžino dlake. Ves uporabljen pribor po negi vsakega psa steriliziramo v UV sterilizatorju. Temeljito krtačenje in česanje je v salonu za nego psov nujno potrebno v primeru, ko je dlaka psa zavozlana. Do kože ne prihaja dovolj zraka, zato lahko pride do infekcij.  Zavozlanost moramo odstraniti takoj. V takšnih primerih vam odsvetujemo krtačenje in kopanje doma, saj je koža v teh primerih izredno občutljiva, po kopanju bi dlaka potrebovala tudi preveč časa za sušenje.

Če pa potrebujete strokovno pomoč vam v salonu svetujemo in razvozlamo dlako na način, ki za psa ne bo neprijeten ali boleč. Uporabili bomo naravne šampone, ki razkužijo obstoječe razjede in pospešujejo regeneracijo kože ter balzam za lažje razčesavanje sprijete dlake. Profesionalni Metro sušilec z difuzorjem nam omogoča lažje razvozlavanje dlak pod pritiskom (v primeru, da koža ni poškodovana).

V ekstremnih primerih, ko je dlaka preveč zavozlana je potrebno striženje ali britje psa. V salonu bomo preverili tudi prisotnost parazitov, ki so pogosto tudi vzrok različnih alergijskih obolenj.

NEGA TAČK, BLAZINIC IN KREMPLJEV

Psu moramo redno pregledovati njegove tačke in blazinice. Le-te ne smejo biti suhe in razpokane. V dolgo dlako med blazinicami se lažje ujamejo tujki, prav tako pa se ta dlaka hitro sprime zaradi hoje po umazanih površinah. Vse to vodi v vnetja kože na tačkah, kar je za pse izredno boleče. Psu v salonu ostrižemo predolgo dlako na tačkah in med blazinicami, odstranimo morebitne tujke ter blazinice negujemo z naravnim Bubbles & Nature mazilom, ki pripomore k regeneraciji poškodovane kože in jo ohranja zdravo.

Za zdravo strukturo tačk moramo redno krajšati kremplje. Kako pogosto krajšamo kremplje je odvisno od teže psa in od tega, koliko si jih s hojo zbrusi sam. Dolgi in zanemarjeni kremplji povzročajo deformacijo tačk, poleg tega pa se predolgi kremplji lahko tudi vrastejo v blazinico.

NEGA OBRAZA IN PREDELOV OKOLI OČI

Pri določenih pasmah (npr. pekinezerji, bokserji, angleški buldogi, mopsi ....) in vseh kužkih z gubami na obrazu, očistimo le-te, saj se tu pogosto nabirajo bakterije, ki v večini primerov vodijo k vnetjem in kožnim boleznim.

Pri nekaterih pasmah se v očesnem kotu pojavijo zatrdeli ostanki umazanije in solz, kateri so vzrok za vnetje oči . V salonu očistimo predel oči z naravnimi proizvodi. Čistilo Bubbles & Nature  dolgotrajno (pri redni uporabi) odstrani temno obarvanje dlake okrog oči, ki so vidne predvsem pri kužkih s svetlo dlako.

NEGA IN ČIŠČENJE UŠES

Tudi psom se v ušesih nabira ušesno maslo, ki ob ugodnih razmerah povzroči vnetje sluhovoda. Viseči uhlji pokrivajo ušesni kanal, in tako se ustvarja vlažno okolje, ki je idealno za razvoj bakterij in glivic. Psom očistimo ušesa s posebnimi čistili, če je potrebno odstranimo tudi dlake, ki rastejo iz sluhovoda.

PRAZNJENJE PARAANALINIH ŽLEZ

Analne žleze so žleze, ki se nahajajo v analnih vrečkah v mišičnini ob zadnjiku. Njihova naloga je proizvajanje izločka s specifičnim vonjem, s katerim psi označijo svoj teritorij in se vrstno prepoznajo med seboj. Nekateri psi imajo težave z naravnim praznjenjem paraanalnih žlez. Da je žleza polna lahko posumimo, če se pes npr. drsa po tleh, če si zvit kot presta skuša na vsak način polizati zadnjik, če mu sedenje povzroča nelagodje ali če si lovi rep. V salonu preverimo paraanalne žleze in jih po potrebi spraznimo. 

Naročanje na nego : 041 883 766 Anita 

Cenik pasjega salona

V našem salonu v Postojni in Cerknici vam nudimo :

 • 10% popust pri prvem obisku
 • 10. obisk brezplačen
 • Brezplačna osnovna nega mladičev do 6. meseca starosti

KOMPLETNA NEGA : kopanje, sušenje, striženje, krajšanje krempljev, toaleta sluhovoda in stiskanje analnih žlez

OSNOVNA NEGA MLADIČEV : oblikovanje šap, korekcijsko striženje glave, kopanje, striženje krempljev

 

STORITEV PRITLIKAVI PSI ( do 4KG) MALI PSI (do 10KG) SREDNJI PSI

(do 25KG)

VELIKI PSI (do 40KG) XL PSI ( nad 40KG)
Kompletna nega (do 2h) 20 - 25€ 30 - 35€ 40 - 45€ 50 - 55€ 60 -70€
Striženje 15€ 20 - 25€ 30 - 35€ 40 - 45€ 50 - 55€
Kopanje 15€ 15€ 20€ 25€ 35€
Trimanje / 35€ 45€ 55€ /
Krtačenje in razvozlavanje (do 1h) 20€ 20€ 20€ 20€ 20€
Krtačenje in razvozlavanje naslednja ura 15€ 15€ 15€ 15€ 15€
Toaleta tačk in krempljev 8€ 8€ 8€ 8€ 8€
Praznjenje analnih žlez 5€ 5€ 5€ 5€
Toaleta ušes 8€ 8€ 8€ 8€ 8€

 

Pridržujemo si pravico do spremembe cen, glede na stanje psa in zahteve lastnika ( v primeru slabega stanja dlake, agresivnost, itd) . DDV je vključen v ceno.

Vprašanja?

Pošljite nam sporočilo in z veseljem Vam odgovorimo v najkrajšem možnem času.